Lapacho-extract

De inheemse Zuid-Amerikanen verzamelen al duizenden jaren het binnenste deel van de schors van een boom genaamd Lapacho (Tabebuia Avellanadae). De schors
van de Lapacho is rijk aan belangrijke en effectieve actieve bestanddelen, die het extract belangrijke samentrekkende, zuiverende en verzachtende eigenschappen geven. Deze boom, die groeit in de bossen van het Amazonegebied en in de bergen van Paraguay, Argentinië, Brazilië en in de berggebieden van Bolivia en Peru, heeft als bijzonderheid dat zodra de schors is verwijderd deze zeer snel terug groeit zonder enige schade aan de plant zelf te veroorzaken. Lapacho behoort tot de Bignoniaceae-familie en is ook bekend onder de Portugese naam 'pau d'arcu', wat “boogstok” betekent. De bloemen: de bloemen zijn geel met roze, rode en paarse variaties; de vrucht is een lange houtachtige capsule met binnenin gevleugelde zaden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat Lapacho effectief is bij de vermindering van ontstekingen, pijn en
onzuiverheden, anti-microbiële, anti-parasitaire en schimmelwerende functies heeft, het auto-immuunsysteem stimuleert, een anti-oxidante werking heeft